jump to navigation

Impressions Lost Planet 2 20 Agost 2009

Posted by daijiro in Impressions.
Tags: , , ,
trackback

Lost Planet 2b

Ja fa un parell de dies que la demo està al bazar de Xbox Live, i pel que he anat jugant, sembla que Lost Planet 2 no tindrà el “carisma” que tenia el primer (el primer tenia carisma?)… però això si, és espectacularíssim com pocs. Bé… és Capcom.

El primer Lost Planet destacava sobretot per enmarcar-se en un planeta completament cobert de neu i per tenir uns combats contra Akrids enormes (llavors ja semblaven enormes…). Per això dic que tenia “carisma”… el prota era un actoret oriental conegudillo suposo, i els escenaris estaven molt currats… fer neu és difícil, per tant sorprenia la qualitat visual d’un joc en que tots els escenaris són blancs. Era un joc que es sortia del que és habitual en els jocs d’acció.

lostplanet7

Ara bé, Lost Planet 2 ha perdut part d’aquest encant al normalitzar la varietat d’escenaris. Ara ja no tots son nevats, hi ha roca, hi ha herba, hi ha aigua. Elements molt més comuns en els jocs d’acció que fan el joc més genèric, però bé, tenint en compte que al final del primer Lost Planet *SPOILER*es descobria un sistema per a fondre la neu i el gel de la superfície del planeta*SPOILER*, doncs és normal que ara hi hagi escenaris més variats. Per això a primera vista sembla un joc més del montón, un shooter més. Amb uns gràfics magnífics i una nitidesa sensacional, però del montón.

Això canvia quan apareix el monstruós Akrid, de tamany desmesurat, i comença moure’s per l’escenari destrossant-ho tot al seu pas i a atacant el grup de Snow Pirates (la demo es pot jugar tant en cooperatiu online com en solitari amb companys portats per la cpu). L’escenari no és massa gran en comparació amb el descomunal bitxarraco, i és un lloc tancat per penyassegats, però diria que la demo ha estat montada expressament en un escenari de l’estil multijugador i amb un Akrid gegant, i que no té res a veure amb el tipus d’escenaris que trobarem en el mode historia.

lostplanet1

La varietat d’estratègies per atacar un monstre tan gran ha augmentat considerablement respecte el primer joc, en el que ens limitàvem a disparar-li (ja sigui a peu o amb els robots VS) a les zones ataronjades del cos perquè perdés l’energia tèrmica i morís. Aquí, a part d’això, podem atacar-lo amb un VS compost per dos o tres Snow Pirates, podem també pujar-li al damunt intentant mantenir l’equilibri de les embestides i sacsejades que provoca, i si el ferim suficientment fins i tot podem entrar-li a dins per destrossar-lo interiorment mentre els companys se’l carreguen des de fora. Brutal.

lostplanet9

Els controls han canviat una mica, variant l’esquema de joc, però molt poquet. Per exemple, els aparatets aquells que s’havien d’activar al primer joc perquè et donessin energia tèrmica i et mostressin el mapa a la PDA, ara també serveixen com a punt de resurrecció en les partides multijugador, cosa que em fa pensar que potser en el mode història siguin punts de control en les campanyes, ja que una de les coses pesades de Lost Planet era que si mories havies de començar la missió des del principi, no hi havia checkpoints. Ara diria que això ho soluciona… nose… son suposicions. Un altre detall és que a Lost Planet 2 ens hem de curar manualment quan estem ferits. M’explico. Al primer si ens ferien el personatge es curava automàticament consumint els punts d’energia tèrmica que haviem anat acumulant. Aqui també ho fa, però hem de mantenir apretat el botó Start fins que s’hagi curat del tot.

lostplanet8

Són petits canvis que no afecten per res a l’experiència, i serveixen per a pulir alguns inconvenients que tenia el primer Lost Planet en el multijugador online. Per tant, aqui Capcom ja sap bé a on es dirigeix, i a part del mode single player, es pot esperar un molt bon sistema online per a Lost Planet 2.
Tècnicament espectacularíssim, potser no sorprèn de primeres tant com ho va fer el primer, però per a mi ja és un must have.

Au.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: