jump to navigation

Post-it: StormRise 24 Març 2009

Posted by daijiro in Articles.
Tags: , , , , ,
trackback

post-it-stormrise

La secció dels Post-its. La secció dels jocs que passen desapercebuts, els Sleepers que molta gent els hi diu. Tots aquells jocs que no tenen repercussió mediàtica però que els hi vaig seguint la pista fins que surten, i tant poden acabar sent grandíssims jocs, com trunyacos infumables. Es lo que tiene ser Sleeper.

Doncs tots els jocs que estiguin passant desapercebuts i cregui que és necessari conèixer, els hi aniré posant Post-its, perquè tots els tinguem penjadets a la nevereta recordant “aquell joc que no sé com es diu que en daijiro deia que seria bo i ha acabat sent una merda”. Avui, StormRise (360,PS3,PC).


Buff… la next-gen… la generació dels logros, els jocs monocromàtics, i de l’estratègia en consola metida con calzador. Hi ha hagut moltíssims intents durant els últims dos anys de portar jocs d’estratègia de PC a consoles, sobretot a la 360, que ha rebut ports de la majoria de jocs d’estratègia apareguts en PC. I tots ells han fracassat en l’intent d’adaptar-se al pad.

stormrise1

Han fracassat fins que s’hi han enmerdat les grans desenvolupadores d’estratègia. Les Big Four per a mi, que són: Ensemble (que després de fer Halo Wars s’ha dissolt), Firaxis (que l’any passat va treure Civilization Revolution), Blizzard (que no toca les consoles, per tant ara no interessa), i Creative Assembly (responsables dels Total War).

Fins ara, Ensemble i Firaxis han demostrat que desenvolupant jocs pensats específicament per al pad de consola, poden sortir grans jocs d’estratègia. I de fet, crec que Halo Wars i Civilization Revolution són els únics jocs del gènere que valen la pena. Endwar de Ubisoft va ser un experiment interessant amb tot el tema de commandes amb la veu, que funcionava increíblement bé, però com a joc, Endwar tenia alguns problemes de disseny que el deixen en això, un experiment que deixa una porta oberta per al futur.

stormrise2

Per tant, tant, tenim Halo Wars d’Ensemble, Civilization Revolution de Firaxis, i Blizzard que fuig de les consoles, per tant, ens falta el joc de Creative Assembly: StormRise.
No és el primer joc que fan per a consoles (Spartan: Total Warrior i Viking: Battle for Asgard son seus) però si que és el primer joc d’estratègia que fan per consoles, i pensat des de zero per al pad, cosa que fa que es pugui ser optimista cap a aquest joc.

De moment el que es veu del joc és que estarà ambientat en un món post-apocalíptic i que tindrà colors grisos i marrons. Com es pot comprovar tot són innovacions de moment, i tant.
Ara si, el que realment interessa d’aquest joc és el sistema de control d’unitats que utilitza. Per el que sé, fuig de la gestió de recursos i ciutats del Civ.Revolution, i no está encarat tant descaradament a l’acció com Halo Wars.

stormrise3

És una mica complicat d’explicar… a veure, com a tots els Total War que han aparegut en PC, controlarem les unitats a partir de grups (pelotones), val, doncs a StormRise, a part de la visió tàctica del mapa en “posició de Déu”, podrem passar a les vistes en tercera persona del jefe de cada pelotón (com en els Kingdom Under Fire de la Xbox), de manera que podrem situar en el punt concret de l’escenari cadascun dels pelotones, i si volem, atacar posicions en el mode de tercera persona també.

Però el que s’utilitza més d’aquesta vista és el fet de colocar els soldadets al punt concret on creiem convenient, ja que els escenaris seràn “completament” 3D (buff això també és nou no?? xD). Això de “completament” 3D vol dir que podem posar els soldadets a dalt dels edificis, o a l’interior, o sota de ponts, o túnels, etc; és a dir, que no només els podem moure en el pla inferior del terra, fet que dóna més possibilitats tàctiques per emboscades o atacs sorpresa.

Deixo un parell de videos que expliquen el sistema. Au.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: